Rotary Club Schagen schenkt presentatiescherm

Donderdag 28 mei 2009 werd door de Rotary Club Schagen een groot LCD-scherm geschonken aan het Zijper Museum in Schagerbrug. Oude Niestadt films en foto’s van onder meer Schagen werden voorheen op een klein computerscherm aan de museumbezoekers getoond. Om vooral de films goed te presenteren was een groot beeldscherm hard nodig.
Tijdens de bijeenkomst van de Rotary Club in het Zijper Museum, werd door voorzitster Mevr. Wil Niesten het grootbeeld LCD-scherm in werking gesteld.

1-onthulling-scherm

Overhandiging van het grote LCD-scherm aan het museum, Links Gonno Leendertse van het museum en rechts Wil Niesten, voorzitster Rotary Club Schagen

Daarna hadden de ca. 30 clubleden de primeur om te genieten van een aantal unieke onbewerkte Niestadt films die nog niet eerder vertoond zijn geweest, waaronder beelden van schaatsers op de nog ongedempte Laan, een oude Paasveetentoonstelling, het nog zo rustige Gedempte Gracht van de jaren ’50 en uitgebreide beelden van Schagen in oorlogstijd. Komende maanden zullen deze nieuwe filmbeelden regelmatig in het museum te zien zijn.

2-film_bruggetje_laan

Vertoning oude Niestadt films, waaronder het bruggetje over de nog niet gedempte Laan in Schagen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *