Schagerweg 97: carousel draait verder, terug bij af

Op 13 november zegt wethouder Bouwes in de vergadering van de commissie Bestuur alle initiatieven te verwelkomen met betrekking tot de bestemming van perceel 97 in Schagerbrug. In het voorstel van het College aan de raad moet het Zijper Museum uitzien naar een andere locatie. Voor de in de vergadering aanwezige raadsleden blijken evenwel ook plannen voor Schagerweg 97 acceptabel waarin het Zijper Museum daar onderdak vindt. Jaap Zeeman geeft als inspreker aan dat hij zijn molenlocatie in ‘t Zandt als een uitstekende plek voor het museum beschouwt en dat een ontwerp en een exploitatieplan al klaar liggen.
Het CDA en de Seniorenpartij zien – kennelijk nog altijd – veel in dit plan.
Aan de ene kant heeft B&W (al op 30 oktober!) aangegeven dat het zich sterk gaat maken voor een verhuizing van het museum naar de locatie Ott en dat de optie-Zeeman komt te vervallen.
Aan de andere kant wordt in een commissievergadering op geen enkele wijze tegengas geboden aan plannen die hiermee in strijd zijn of al een gepasseerd station zijn. “Klein Soestdijk kan weer alle kanten op”, zo meldt Harry de Jong in de Schager Courant.

Dit bericht is geplaatst in Huisvesting. Bookmark de permalink.