Schenking foto’s Oudesluis

Zo’n driehonderd historische foto’s en ansichtkaarten van Oudesluis uit de colllectie van Wies Roels zijn in het kader van de viering van Oudesluis 400 door Ide Wolzak gescand. Het resultaat daarvan is te zien in Beeldbank De Zijpe op de website van het Zijper Museum.

Op 26 juli vond de officiële schenking van deze collectie plaats met de ondertekening  van de schenkingsakte door Wies Roels en – namens het Zijper Museum – Gonno Leendertse. Bij die gelegenheid waren ook mevrouw Roels, Ide Wolzak en Ineke van Stuyvenberg aanwezig. Het idee voor de schenking aan het museum was ontstaan binnen de werkgroep Historisch Onderzoek van de Historische Vereniging “De Zijpe”, waarvan Ide en Ineke allebei lid zijn. Bij de bijeenkomt waren verder Marjan Marees van het museumbestuur en Richard Zut en Peter van Aalst, resp. journalist en fotograaf van het Noord-Hollands Dagblad (NHD) aanwezig.

Het in de krant van 27 juli gepubliceerde verhaal is – met toestemming van het NHD – hieronder overgenomen.

Schenking_Collectie_WiesRoels
Klik hierboven vboor grotere weergave tekst

Van de 300 geschonken foto’s is momenteel nog maar een deel voorzien van titel, beschrijving en andere meta-gegevens. Medewerkers van het Zijper Museum zullen samen met Wies Roels deze gegevens de komende periode toevoegen, zodat het aantal in de beeldbank getoonde foto’s geleidelijk zal groeien tot 300. Op  Beeldbank De Zijpe zijn de foto’s te vinden onder Collectienaam: Wies Roels (onderaan de webpagina).

Scroll naar top