Terugblik 2013: wetenswaardigheden rond vrijwilligers

Bij de afsluiting van het jaar is het goed om even stil te staan bij de komst of bij het afscheid van medewerkers en bij andere wetenswaardigheden rond onze vrijwilligers. In januari zijn Gert Marees, (echtgenoot van Marjan), Sjaan & Meindert Marees en Jantina van Winsum toegetreden als vrijwilliger. Zij hebben het afgelopen jaar al diverse keren diensten gedraaid als toezichthouder. In augustus is Bert Siezen als nieuwe medewerker aan de slag gegaan.
Bert houdt zich bezig met Collectiebeheer, in het kader waarvan hij ook objecten fotografeert voor het ZCBS-systeem.
In september is de werkgroep Expo-2014 begonnen met de voorbereidingen voor de nieuwe expositie, die als titel “Schatjes van Zolder” heeft (zie bericht 26 september 2013).
De ICT-werkgroep is begin november versterkt met Karin Wenker: zij zal zich vooral gaan bezighouden met de ontwikkeling van een nieuwe website. Bestuurslid Piet Glas zal, ook als waarnemer van de Historische Vereniging “De Zijpe” (die eveneens een nieuwe website wenst) een aantal bijeenkomsten van de werkgroep bijwonen.
Eind dit jaar is Annemies Schenk gestopt als vrijwilliger. Zij heeft zich vele jaren – ook als voorzitter – ingezet voor het museum, de laatste tijd binnen de Collectiebeheergroep. Op de vrijwilligersbijeenkomst in maart 2014 zal officieel afscheid van Annemies worden genomen..
Voor het invoeren van gegevens voor Beeldbank de Zijpe zullen Marjan Marees en Marga Mars zich gaan inzetten. Eind 2013 jaar zijn er twee cursussen voor de vrijwilligers gehouden. Daarover zijn eerdere berichten verschenen.

Dit bericht is geplaatst in Vrijwilligers. Bookmark de permalink.