Vlag uit: Zijper Museum gaat echt naar Oostpaviljoen

Op 3 februari 2015 ZMMetVlagis de gemeenteraad van Schagen akkoord gegaan met het raadsvoorstel om het Zijper Museum te huisvesten in het Oostpaviljoen van het voormalig gemeentehuis van Zijpe. Bij de hoofdelijke stemming bleken 23 leden voor en 5 leden tegen het voorstel.

Een amendement van het CDA waarin een naderhand nog te realiseren ruil van het Oostpaviljoen tegen het Hoofdgebouw –  als onderdeel van een plan voor de ontwikkeling van het gehele terrein aan de Schagerweg 97 – zou kunnen plaatsvinden zonder tussenkomst van de gemeenteraad haalde het niet.

Het Zijper Museum wordt eigenaar en bewoner van het Oostpaviljoen. Voor bestuur en vrijwilligers van het museum breekt een drukke tijd aan. De formaliteiten rond de aankoop van het pand moeten worden geregeld en de plannen voor de verbouwing, de inrichting en de verhuizing moeten worden voorbereid en uitgevoerd. Voor de diverse soorten van werkzaamheden (schilderen, timmeren, installaties/aansluitingen) kunnen extra helpende handen maar al te goed worden gebruikt. Ook mensen die creatief willen meedenken over de nadere invulling van het Oostpaviljoen en over nieuwe mogelijkheden die het museum kan bieden zijn van harte welkom. Bij interesse s.v.p. het formulier hieronder invullen.

Dit bericht is geplaatst in Huisvesting. Bookmark de permalink.