Vrijwilligersmiddag

SONY DSCDoor alle besognes rond de huisvesting was het er in 2013 niet van gekomen, maar nu – op 28 februari – was-ie terug van weggeweest: de vrijwilligersbijeenkomst. Een vrijdagmiddag- vullend programma, dat begon met een bezoek aan het Marinemuseum in Den Helder.

Onder leiding van een zeer kundige gids werd stilgestaan bij een kleine zes eeuwen maritieme geschiedenis. Als onderdeel van de rondleiding werden ook onderzeeër De Tonijn en de actuele expositie over de rol van de Marine bij de bestrijding van de Somalische piraterij bezichtigd.

Dankzij de efficiënte organisatie van programmaleider Piet Morsch was het gezelschap van ruim dertig medewerkers met partners om  vier uur weer terug bij het Zijper Museum. Daar kwam er nog een tiental collega’s bij voor het bijwonen van het tweede deel van het programma.

Nadat iedereen de gelegenheid had gehad om de eigen expositie  ‘Schatjes van Zolder’ te bekijken ging voorzitter Geert van Dijk over tot de oorkonde-uitreiking aan de jubilerende vrijwilligers. Behalve een oorkonde kregen de jubilarissen Klaas Ratelband en Anja Weijgertze (beiden 5 jaar vrijwilliger), Arie Kooijman (10 jaar) en Atie Nierop (15 jaar) een persoonlijk woord van Geert en een bloemetje. Aparte aandacht was er daarna voor Annemies Schenk die na meer dan 26 jaar trouwe dienst afscheid neemt van het museum. Voor haar vele verdiensten voor de Oudheidkamer Zijpe en het Zijper Museum ontving ze een broche, in de vorm van een zwaan. Annemies was er zichtbaar mee ingenomen en liet dat ook blijken in haar dankwoord.

De opzet van het programmadeel in het museum was vooral ook om onder het genot van een hapje en een drankje wat bij te praten en een genoeglijk samenzijn te hebben. Dat lijkt uitstekend gelukt.

De bijeenkomst bood een goede gelegenheid voor het demonstreren van de vernieuwde website waaraan de afgelopen maanden vanuit het ICT-project bij het museum hard gewerkt is. Na een korte toelichting van Gonno Leendertse op dit project en op de behoefte aan een vernieuwing van de bestaande website volgde de presentatie van de nieuwe website door Karin Wenker. Karin is in oktober 2013 de ICT-groep komen versterken, speciaal met het oog op ontwerp en bouw van deze website. Aan de vrijwilligers werd gevraag de komende week kennis te maken met de website en de bevindingen via het contactformulier door te geven.

 

Dit bericht is geplaatst in Vrijwilligers. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Vrijwilligersmiddag

  1. Klaas Ratelband schreef:

    Het bestuur heeft er erg goed aan gedaan om deze middag te organiseren
    Mijn vouw Lida en ik zelf hebben erg genoten niet wetende dat er zoveel info op dat gebied beschikbaar is en mooi geëtaleerd met een perfecte uitleg van de gids,
    Nogmaals bedankt bestuur !

Reacties zijn gesloten.